fredag 10. desember 2010

Redd Kalle!



Tidligere på bloggen har jeg skrevet om en melankolsk julesang om livets forgjengelighet. Her kommer en til. "Frosty The Snowman" eller "Snømannen Kalle" som han heter på norsk er en sang om en snømann som på magisk vis blir levende. Men livet til en snømann varer som kjent ikke evig.

Frosty the snowman knew
The sun was hot that day,
So he said, "Let's run and
We'll have some fun
Now before I melt away."

Frosty er altså klar over sin egen dødelighet og bestemmer seg for å gjøre det meste ut av den tiden han har igjen. Aner jeg et slags Carpe Diem budskap her?


Mange barn lurer på hva som skjer med snømenn etter at de smelter. Kommer de til snømannhimmelen? Fordamper de og blir til ingenting? Frosty selv forklarer hvordan livet etter døden er for en snømann:

But he waved goodbye saying,
"Don't you cry,
I'll be back again some day."
Thumpetty thump thump,



"I'll be back again some day."  Snømenn kommer altså tilbake. De blir reinkarnerte. 


For at snømenn skal få sjansen til å ta del i sjelevandringen er de avhengige av at det kommer snø til å bygge dem med. Og som videoen viser er den største trusselen mot snøen global oppvarming.


Denne såre versjonen av Frosty er sunget av Angela McCluskey. Den kommer fra platen "The Rumor Mill's Christmas On Clinton St." som er utgitt av en veldedig organisjon som du kan lese mer om her. Platen kan kjøpes på itunes og anbefales sterkt!  

3 kommentarer:

  1. Åååååååååååå, det er noe veldig trist over smeltende snømenn!
    Husker så godt denne:
    http://www.youtube.com/watch?v=sVYy5sxHiSs
    og all de følelsene en måtte gjennomgå- den store gleden over vennskapet, hvor gøy de hadde det sammen, så all tristheten og sorgen da sola kommer, for så å få happy end alikevel.
    Uff og uff, tøff film dette!

    SvarSlett
  2. det gäller att ta vara på varje stund

    SvarSlett
  3. Den var veldig fin Utegute. Elsker den tjekkiske estetikken. Og den hunden som muldvarpen tilkallte hadde jo en glimrende løsning. Et litt mer oppløftende innslag i kategorien snømannfilmer.

    Enig med Hannele. Det handler om å leve i øyeblikket!

    SvarSlett