søndag 2. desember 2012

God advent!

Så var adventstiden og Julemannen her igjen. 

Årets første innlegg kommer med noen advarsler og noen anbefalinger. I år som i fjor har det kommet en hel haug med nye juleplater. Mange av dem er halvhjertede, halvbra plater fra halvbra artister. Rod Stewart, Olivia Newton-John og John Travolta (hjelp!) er eksempler på slike oppgulp.

Andre juleplater kommer fra bunnsolide artister. Sufjan Stevens, som står bak den moderne juleklassikeren «Songs for Christmas» har gitt ut splitter nye «Silver and Gold». Desverre innfrir ikke «Silver and Gold» forventningene. Sufjan har ikke greid å gjenskape den drømmende, nostalgiske følelsen som gjorde «Songs for Christmas» så bra. Noen fine spor, men alt i alt litt uinteressant. Synd!


                                         


Av norske juleplater kan Julemannen nevne Herborg Kråkeviks «Jul i stova». Den er like budeieaktig og staut som de andre «songbok»-platene hennes. Den übernorske følelsen kler julen godt. Særlig jordnære klassikere som «Det lyser i stille grender» og «Eg synger julekvad» kommer til sin rett i en slik innpakning.




Men denne julens ultimate anbefaling er Tracey Thorn. Hennes «Tinsel and light» fanger desemberstemningen skummelt godt. Mørk vinterkveld og glitrende julelys. Kuldegrader og varm vin. Julen og adventstiden er vemod og glede om hverandre. Den sympatiske stemmen til Tracey formidler stemningen perfekt. 




Platen inneholder to nyskrevne sanger. Joy er en av dem. Tenn et lys og syng med. Jooo-oy. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar