torsdag 8. desember 2011

Juleverksted

I dag skal jeg komme med tre tips for de med estetisk sans og kribling i hendene. De to første operasjonene krever minimal innsats, den tredje er ganske omfattende.

Første tips er å kjøpe små englevinger med snor på. Jeg fikk mine på butikken «Kremmerhuset». Fest englevingene på en bamse (selvlagd eller innkjøpt) og vips har du en sjarmerende og naivistisk juledekorasjon.


  Jeg vil tro at man kan få lignende effekt ved å bruke dukke i stedet for bamse.


Andre tips er å pakke julepresangene inn i gråpapir. Det er ingen omfattende operasjon å få tak i gråpapir, det selges i hvilken som helst dagligvarebutikk. I stedet for pakkebånd kan du bruke vanlig grov hyssing eller kjøpe finere hyssing på spesialbutikk.


Sett gjerne prikken over ien med et galnsbilde, klistermerke eller juletrepynt. Resultat? Originale, røffe og elegante julepresanger.



Tredje tips er å lage et minijuletre fra scratch. Det krever en del arbeid men resultatet gjør at du garantert synes at det var verdt innsatsen. Først må du ut i naturen (parker og bakgårder regnes også som natur) og samle det du kan finne av brukbart materiale. Kvister med barnåler, kongler, nyper og bær er eksempler. Den milde høsten har gjort at det fremdeles er mulig å finne mye fint. I tillegg til granbaret er mosen elementær. Høres dette ut som et ork er det ingenting i veien med å gå på tur i blomsterbutikken i stedet.



Legg oasisene i bløt. Lag et tårn av tre oasis, fest oasisene sammen med grillpinner. Skjær til ønsket form.

Bygg opp treet fra bunnen av. Stikk kvistene rett inn i oasisen. For å få mosen til å stå tettest mot oasisen bruker du blomstertråd. Lag en løkke rundt halsen på konglen (uffda), og stikk tråden inn.


Jeg har valgt å la dette treet være ganske enkelt, med sølvfugler, kongler og bær. Kanskje du foretrekker noe litt mer trashy? Her er det bare ens smak (eller mangel på smak), som setter begrensninger.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar