onsdag 2. desember 2015

Pepperkaker for latsabber

Så var adventstiden her igjen. Jeg starter bloggen med et lite tips til de som har ambisjoner om å lage pepperkaker, men som innerst inne vet at de ikke orker.

For pepperkaker er litt kompliserte. Deigen skal lages en dag i forveien. Etter at man har laget kakene bør de pyntes. Og etter man har pyntet dem er det ikke sikkert at gjestene dine spiser dem opp. Pepperkaker blir ofte liggende igjen på kakefatet.

Men det finnes heldigvis et mer takknemlig alternativ. Kransekakemenn. Så enkelt kan det gjøres:

Man kjøper en pakke god kransekakedeig i butikken. Man kjevler ut deigen på kjøkkenbenken. Man meisler ut små søte figurer med mini pepperkakeformer.


I motsetning til en hel pepperkake eller en stor kransekakestang er ikke disse små figurene et ork å sette til livs. Det er små munnfuller som smelter på tungen. Julekakenes tapas. I motsetning til mye av det tørre og harde som finnes på kakebordet, er disse saftige og myke innvendig.


Oppskrift

1. Kjevle ut kransekakedeigen. Deigen skal være omtrent en halv centimeter tykk.

2. Bruk små pepperkakeformer og spiss ut figurer. Det er ikke så farlig om deigen klistrer seg til kjøkkenbenken. Da er det bare å bruke en spiss kniv og skrape dem opp. Hvis du ønsker kan du også forme små kuler som du lager et hull i. Fyll hullet med syltetøy.

3. Legg figurene på et stekebrett og stek i maks 10 minutter. Pass på at de ikke blir for mye stekt. Kakene skal være harde utenpå og myke inni.

4. Pynt etter hjertets lyst. Smelt mørk eller lys sjokolade i vannbad, og sprøyt på melis.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar