tirsdag 7. desember 2010

Julegodter



I dag blir det et praktisk tips. Dette  imponererer og er skammelig lett å lage. Romsmaken gir en voksen kontrast til alle de andre barnevennlige godsakene på kakebordet.


Du trenger:
Rom (helst krydret)
Rosiner
Ferdig fin marsipan (ikke sånn grov med lite sukker. Odense er god.)


Fyll en halv kopp med rosiner og hell over rom så det dekker rosinene. La det stå og godgjøre seg over natten eller iallefall noen timer. Kjevle marsipanen flat til et kvadrat i ca en halv cm  tykkelse mellom 2 stykker bake-papir. Kvadratet deles i to, og fyllet fordeles på det ene stykket. Det andre legges oppå og trykkes lett fast i fyllet. Skjæres deretter i små snitter.


Nam, nam.

3 kommentarer:

  1. Ha! Det var da en gylden anledning for å fremme tysk jule-bakst.
    Kjempe godt! For vi vet jo, hvor flink tyskere er til å lage søtsaker!!

    ENKELT!
    Plaetzchen:
    250g mel
    125g potetmel
    1ts bakepulver
    125 g sukker
    2ts vaniljesukker
    2 egg (økologisk)
    125g smør
    kna ordentlig
    la hvile i kjøleskapet litt
    rulle ut
    skjære fine former (eller ok- stanse ut)
    smøre med eggegul
    bake ved 200grader i 10 til 15 min

    Avansert!
    Nussecken:
    150g mel
    1 egg (økologisk)
    1ts bakepulver
    65g sukker
    2ts vaniljesukker
    65g smør (kaldt)
    kna godt
    la hvile i kjøleskapet
    rulle ut til en firkant
    legge på bakeplate
    oppå der (må tilberedes først):
    100g smør
    100g sukker
    2ts vaniljesukker
    2ss vann
    100g kvernet hasselnøtter
    100g hakkede hasselnøtter
    "kokes" på et eller annet vis sammen
    la bli kaldt
    smøre oppå deigen (den på bakeplata)
    inni ovn 180 grader - 20-30min
    skjæres i trekanter etterpå, hjørnene smøres med syltetøy

    DET er godt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvarSlett
  2. Utegute! Dette høres nydelig ut. I år blir det tyske innslag på kakefatet! Frohe Weihnachten!

    SvarSlett
  3. Eh - den tyske julebaksten hørtes litt for enkel ut å lage synes jeg. Satser heller på de litt mere innviklede spritmarsipankulene...

    SvarSlett