I dag blir det et praktisk tips. Dette imponererer og er skammelig lett å lage. Romsmaken gir en voksen kontrast til alle de andre barnevennlige godsakene på kakebordet.
Du trenger:
Rom (helst krydret)
Rosiner
Ferdig fin marsipan (ikke sånn grov med lite sukker. Odense er god.)
Fyll en halv kopp med rosiner og hell over rom så det dekker rosinene. La det stå og godgjøre seg over natten eller iallefall noen timer. Kjevle marsipanen flat til et kvadrat i ca en halv cm tykkelse mellom 2 stykker bake-papir. Kvadratet deles i to, og fyllet fordeles på det ene stykket. Det andre legges oppå og trykkes lett fast i fyllet. Skjæres deretter i små snitter.
Nam, nam.
Ha! Det var da en gylden anledning for å fremme tysk jule-bakst.
SvarSlettKjempe godt! For vi vet jo, hvor flink tyskere er til å lage søtsaker!!
ENKELT!
Plaetzchen:
250g mel
125g potetmel
1ts bakepulver
125 g sukker
2ts vaniljesukker
2 egg (økologisk)
125g smør
kna ordentlig
la hvile i kjøleskapet litt
rulle ut
skjære fine former (eller ok- stanse ut)
smøre med eggegul
bake ved 200grader i 10 til 15 min
Avansert!
Nussecken:
150g mel
1 egg (økologisk)
1ts bakepulver
65g sukker
2ts vaniljesukker
65g smør (kaldt)
kna godt
la hvile i kjøleskapet
rulle ut til en firkant
legge på bakeplate
oppå der (må tilberedes først):
100g smør
100g sukker
2ts vaniljesukker
2ss vann
100g kvernet hasselnøtter
100g hakkede hasselnøtter
"kokes" på et eller annet vis sammen
la bli kaldt
smøre oppå deigen (den på bakeplata)
inni ovn 180 grader - 20-30min
skjæres i trekanter etterpå, hjørnene smøres med syltetøy
DET er godt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Utegute! Dette høres nydelig ut. I år blir det tyske innslag på kakefatet! Frohe Weihnachten!
SvarSlettEh - den tyske julebaksten hørtes litt for enkel ut å lage synes jeg. Satser heller på de litt mere innviklede spritmarsipankulene...
SvarSlett